Stiri

31 mai 2017 Vali Tomescu, absolvent al prestigiosului program ICECP

Valeriu Tomescu,  cunoscutul antrenor roman de atletism, sub indrumarea caruia Constantina Dita a cucerit medalia de aur in proba feminina de maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing, in 2008, a incheiat cu succes participarea la International Coaching Enrichment Certification Program (ICECP).

La editia din 2017 a ICECP, un program de perfectionare organizat de Comitetul Olimpic al Statelor Unite (USOC), Universitatea din Delaware, impreuna cu Comitetul International Olimpic (CIO) - Solidaritatea Olimpica, au participat 30 de antrenori, de la 15 sporturi, reprezentand 30 de natiuni de pe cinci continente.

Ceremonia de absolvire si inmanare a diplomelor s-a desfasurat la sediul Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice (ACNO) din Lausanne.

Discursurile de felicitare au fost rostite de secretarul general USOC Scott Blackmun si Dr.Matthew Robinson, directorul ICECP.
Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania,  a tinut o frumoasa alocutiune -keynote address - ca reprezentant al forului olimpic international.

Vali Tomescu este cel de-al treilea absolvent al prestigiosului program ICECP de pregatire si perfectionare al antrenorilor. La  doua editii anterioare, Romania i-a avut ca reprezentanti pe Lucian Hugeanu (ciclism) si Cornel Milan (scrima).