Stiri

27 mai 2017 Flacara Olimpica a FOTE Gyor 2017 a inceput periplul national

Flacara Olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care va avea loc in aceasta vara la Gyor, in Ungaria, a fost aprinsa la Roma in cadrul unei ceremonii de exceptie. Flacara a fost ridicata de un grup de sportivi de marca ai Ungariei - Krisztián Berki, campion olimpic la gimnastica, Anita Görbicz, triplu castigatoare a Ligii Campionilor la handbal, Zsuzsanna Jakabos, inotatoare medaliata la editia trecuta a FOTE si participanta la Jocurile Olimpice. Janez Kocijancic, vicepresedintele Comitetelor Europene Olimpice (EOC) a preluat Flacara si i-a inmanat-o lui Zsolt Borkai, primarul orasului Gyor si presedinte al Comitetului de Organizare al FOTE Gyor 2017, fost presedinte al Comitetului Olimpic Maghiar.

Zsolt Borkai a vorbit despre munca depusa de organizatori, despre cooperarea si entuziasmul pe care il arata acestia, langa ei aflandu-se numeroase intreprinderi care sustin sportul si fosti sportivi importanti ai Ungariei care promoveaza acest eveniment in tara si in Europa.

Krisztian Kulcsar, presedintele Comitetului Olimpic Maghiar, a preluat Ramurile de Maslin si a promis ca va avea grija de simbolurile olimpice. Krisztian Kulcsar a subliniat că pentru Ungaria ideea olimpica este extrem de importanta, visul maghiarilor fiind sa organizeze la Budapesta o editie a Jocurilor Olimpice de vara.

Flacara Olimpica si Ramurile de Maslin au fost aduse de Zsolt Borkai si de cativa ambasadori sportivi ai FOTE 2017 in centrul orasului Gyor, unde Torta Olimpica a fost aprinsa in cadrul unui spectacol, oferit de Ansamblul de Balet din Gyar si Agi Szaloki. Cu aceasta ocazie, audienta a avut posibilitatea de a asculta cantecul oficial al FOTE Gyor 2017 in interpretarea trupei The Biebers, care a sustinut si un concert live, gratuit, de 60 de minute, pentru toti cei prezeti la ceremonie.

Torta Olimpica a FOTE Gyor 2017, care va purta Flacara, a pornit in aceasta dimineata intr-un tur prin Ungaria si va reveni la Gyor pe  23 iulie a.c., cand va aprinde Flacara Olimpica a FOTE 2017 in cadrul ceremoniei de deschidere a competitiei gazduita de Stadionul ETO.

Foto: Gabo Marcali si Peter O Jakocs