Stiri

18 mai 2017 Felicitari Horia Colibasanu, Justin Ionescu si FR de Alpinism si Escalada!

Horia Colibasanu a urcat pe varful Everest (8.848 m), cel mai inalt de pe planeta, fara oxigen suplimentar si fara ajutorul unei echipe de serpasi, o premiera pentru alpinismul romanesc  si o performanta sportiva remarcabila la nivel international. In aceeasi zi, la putina vreme, un alt alpinist roman Justin Ionescu, presedintele Federatiei Române de Alpinism si Escalada, a ajuns in varful Everestului.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, le-a transmis felicitari lui Horia Colibasanu si lui Justin Ionescu pentru reusitele de exceptie: „Este extraordinar ca Horia a invins Everestul fara oxigen suplimentar si fara serpasi. Este de admirat atat curajul sau cat si intelepciunea cu care a gestionat fortele naturii, pentru ca intr-o astfel de expeditie orice greseala, cat de mica, te poate costa chiar viata. De asemenea, felicitari pentru Justin, care a ajuns in varf la putina vreme dupa Horia. Fantastic! Doi romani in aceeasi zi pe cel mai inalt varf muntos din lume! Un mare bravo pentru scoala romaneasca de alpinism si pentru forul nostru de specialitate,  dar si pentru toti cei care i-au sustinut pe cei doi si au avut incredere in puterea lor de a iesi victoriosi in confruntarea de pe Acoperisul Lumii. Mult succes in continuare!”

 Horia Colibasanu, pentru care Everest este cel de-al optulea varf de peste 8.000 m cucerit, isi doreste sa urce pe toate cele 14 varfuri de peste 8.000 m.

Justin Ionescu a facut parte dintr-o echipa multinationala, care a realizat ascensiunea pe un alt versant decat cel pe care a urcat Horia Colibasanu, folosindu-se de ajutorul serpasilor si de tuburi de oxigen.