Stiri

17 mai 2017 CIO si OMEGA, un secol de parteneriat in 2032

Comitetul International Olimpic (CIO) si Omega, partenerul oficial al CIO, au anuntat o extindere a parteneriatului global cu 12 ani, pana in 2032. Aceasta perioada include toate competitiile Olimpice de la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing 2022 pana la cea de-a XXXV-a editie a JO, in  2032.

Anuntul a fost facut la Muzeul Olimpic din Lausanne de Thomas Bach, presedintele CIO, in prezenta lui Nick Hayek, CEO Swatch Group si director al OMEGA, si Reynald Aeschlimann, CEO si presedinte al OMEGA.

OMEGA este primul Partner Olimpic Mondial care se angajeaza sa sustina Miscarea Olimpica pana in 2032, cand se va implini un secol de colaborare. Primele Jocuri Olimpice la care OMEGA a contribuit au fost cele din 1932 de la Los Angeles, celebra companie continuand sa ofere servicii de inalta calitate si pentru alte 27 de editii ale Jocurilor.

Parteneriatul va continua sa asigure ultimele inovatii in cronometrare, inregistrarea si afisarea rezultatelor,  precum si echipament, elemente esentiale pentru succesul Jocurilor Olimpice. Acestia au inovat prin introducerea pistolului de start, senzorilor pentru inot si a camerei foto de final Scan 'O' Vision MYRIA, instrument introdus la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 care poate captura 10000 de poze digitale pe secunda.

Thomas Bach, presedintele CIO, a vorbit in termeni laudativi despre OMEGA, declarand ca acestia sunt „liderii mondial in cronometraj sportiv, iar prelungirea parteneriatului pana in 2032 inseamna ca sportivii se pot baza in continuare pe expertiza OMEGA”.