Stiri

11 mai 2017 Felicitari olimpice pentru cei sase sahisti scolari medaliati la CM

Sportivii medaliati la Campionatul Mondial Scolar de Sah, competitie desfasurata sub patronajul Federatiei Mondiale de Sah (FIDE), au fost felicitati pentru rezultatele obtinute de conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Mihai Covaliu, presedintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, si Violeta Beclea Szekely, medaliata olimpica si director al departamentului marketing din cadrul COSR, i-au primit la Casa Olimpica pe Miruna-Daria Lehaci (CS Politehnica Iasi), medaliata cu aur la grupa fetelor sub 13 ani, pe Robert-Ionut Creanga (CS Universitar de sah Bucuresti), argint la baieti sub 11 ani, si pe medaliatii cu bronz Teodor-Cosmin Nedelcu (Clubul de sah Orizont 64 Braila), baieti sub 11 ani, Mihnea-Ionut Ognean (CSS Tg. Mures), baieti sub 13 ani, George Stoleriu (CS Politehnica Iasi), baieti sub 15 ani si Malina-Andreea Aciu (CSM Focsani 2007), fete sub 15 ani.

Insotiti de oficialii COSR, cei sase sahisti laureati la intrecerile mondiale scolare, impreuna cu parintii, Sorin-Avram Iacoban, presedintele Federatiei Romane de Sah (FRS), si Vladimir Danilov, secretarul general al FRS, au vizitat Muzeul Sportului, din incinta Casei Olimpice. Pentru micii sahisti, principalul punct de atractie l-a constituit coltul rezervat istoriei sahului.

Ajuns la cea de-a XIII-a editie, Campionatul Mondial Scolar de Sah a fost structurat pe 12 categorii de varsta, baieti si fete separat, in grupe sub 7, 9, 11, 13, 15 si sub 17 ani. Competitia gazduita pentru a doua oara in istoria sa de orasul Iasi (prima editie a avut loc in 2012) a reunit la start un numar record de sportivi, 576 din 41 de tari.