Stiri

7 mai 2017 A fost lansat Consursul de design pentru afisele oficiale PyeongChang 2018

Comitetul de Organizare al editiilor de iarna din 2018 ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la PyeongChang, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Sporturilor si Turismului din Republica Coreea, a lansat concursul de design pentru afisele oficiale de promovare a celor doua evenimente, o sesiune de informare urmand a avea loc pe 18 mai a.c. la Muzeul National de Arta Moderna si Contemporana din Seul.

Vor fi alese zece modele castigatoare, lucrarile urmand a fi afisate la numeroase muzee si galerii de arta din întreaga tara, printre care Muzeul National de Arta Moderna si Contemporana si Centrul de Arta Gangneung din Seul.
Artistii castigatori vor primi fiecare cate 10 milioane de woni coreeni, iar operele lor vor fi arhivate de Comitetul International Olimpic (CIO).

Tinand seama ca va fi implicata o masa mare de artisti carora li se ofera posibilitatea de a-si promova operele la nivel mondial, organizatorii spera ca, gratie  creativitatii artistilor, afisele selectate sa promoveze spiritul Jocurilor Olimpice si Paralimpice si sa transmita mesaje si teme ale acestor competitii intr-o varietate de moduri.

Lucrarile vor fi evaluate in functie de capacitatea lor de a ilustra ideile de unitate, comuniune si bucurie promovate de Jocurile Olimpice de iarna Pyeongchang 2018, reflectand in egala masura valorile, idealurile si viziunea Jocurilor si caracterul Republicii Coreea si ale orasului PyeongChang.

La concurs vor putea participa toti artistii cu experienta in design si arte plastice, care au implinit varsta de 19 ani, concurentii putand prezenta maximum doua modele pentru ambele Jocuri. Participantii vor trebui sa prezinte lucrarile intre 24 si 31 iulie a.c., iar castigatorii vor fi anuntati in luna septembrie a.c.