You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Succese de marketing pentru CIO, in ciuda reticentei candidatilor la organizarea Jocurilor

Prezent la Adunarea Generala a Organizatiei Sportive Pan-Americane (PASO), asociatia comitetelor olimpice nationale de pe continentul american, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), a declarat ca CIO nu a avut niciodata succese mai mari ca in prezent in negocierile cu sponsorii si cu partenerii media. Aceasta declaratie poate fi vazuta ca un argument impotriva criticilor care sustin faptul ca reticenta potentialilor candidati pentru organizarea Jocurilor Olimpice rezida in declinul imaginii si a atractiei acestora pentru public. Bach a adaugat ca secretul acestui succes este deschiderea CIO catre schimbare si adaptare la noile conditii si cerinte ale publicului, chiar daca "au apus vremurile bune" in care interesul pentru organizarea Jocurilor ajunsese la un nivel record.

Cel mai important lucru nu este insa cresterea cifrelor, ci increderea in Miscarea Olimpica si in Jocurile Olimpice si interesul pentru acestea traduse prin intentia partenerilor media si a sponsorilor de a semna contracte pe termen lung cu CIO:

"Avem in prezent contracte pentru drepturi de televiziune pana in 2032 si contracte cu sponsori TOP pana in 2028, si urmeaza si altele" a adaugat Bach. "Ei [partenerii nostri] nu sunt interesati numai in editia urmatoare a Jocurilor, ci au convingerea ca Jocurilr Olimpice sunt o ancora de stabilitate intr-o lume in care economia si politica sunt confuze si nesigure. Au vazut in Miscarea Olimpica singura entitate internationala care reuseste sa adune toata lumea in jurul unei singure idei nobile. Am reusit sa facem acest lucru inclusiv la Rio, in ciuda tuturor dificultatilor, iar asta este ceea ce ei apreciaza cu adevarat. In plus, sunt convinsi ca si pe viitor vom reusi sa transmitem lumii cu succes mesajul Jocurilor Olimpice, acela al pacii universale. Au incredere si in capacitatea noastra de schimbare si adaptare. Au vazut aceste schimbari incepand cu Agenda 2020 si au vazut ca avem aceasta dorinta de a ne schimba, lucru care le-a sporit increderea in noi."

Aceste declaratii au fost completate cu recunoasterea faptului ca exista o provocare in ceea ce priveste procedura de candidatura, provocare care nu poate fi ignorata in urma retragerii oraselor Budapesta, Roma si Hamburg din cursa pentru JO 2024, retrageri care au lasat in competitie numai orasele Paris si Los Angeles. In acest sens, Bach a adaugat ca aceste proceduri vor trebui modificate pentru a deveni mai putin costisitoare, mai eficiente, mai facile si mai accesibile pana la cursa pentru Jocurile Olimpice de Iarna 2026.

Galerie foto