Stiri

21 aprilie 2017 Seara COSR la Europenele de gimnastica de la Cluj-Napoca

Cu ocazia Campionatelor Europene de gimnastica artistica Cluj-Napoca 2017, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a celebrat, prezentat  si promovat gimnastica romaneasca, sportul care a adus Romaniei si romanilor cea mai frumoasa mostenire Olimpica, aniversand totodata 60 de ani de la primul Campionat European de gimnastica artistica organizat in Romania, la Sala Floreasca din Bucuresti, in 1957.

Evenimentul a avut loc la Chios Social Lounge, o locatie de inalta tinuta din Parcul Central Simion Barnutiu din Cluj-Napoca, foarte aproape de Sala Polivalenta, si a beneficiat de prezenta multor personalitati ale lumii sportive si olimpice din Romania si din strainatate, precum si de o larga participare din partea cercurilor de cultura si de afaceri, interesati sau implicati sub diverse forme in sustinerea sportului la nivel local.

Alaturi de Nadia Comaneci, ambasadorul competitiei, au fost prezenti Morinari Watamabe, presedintele Federatiei Internationale de Gimnastica, Georges Guelzec, presedintele Uniunii Europene de Gimnastica, membri ai staff-ului Comitetului de Organizare al CE si ai Comitetului Executiv al COSR, componentii echipelor de gimnastica ale Romaniei, fete si baieti, si conducerea Federatiei Romane de Gimnastica.

Au mai fost prezenti Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului, Graziela Vajiala, presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, si Gheorghe Ioan Vuscan, prefectul judetului Cluj.

Mihai Covaliu, presedintele COSR, a oferit trofeul Team Romania Nadiei Comaneci, iar gimnasta de 10 a Romaniei, cu generozitatea si fair play-ul care au caracterizat-o dintotdeauna, a dedicat distinctia tuturor campionilor, antrenorilor si celorlalti membri ai familiei gimnasticii romanesti.

Un alt moment de mare emotie a fost celebrarea Soniei Iovan, prima gimnasta medaliata europeana a Romaniei, in urma cu 60 de ani la Bucuresti. Sonia Iovan a primit o placheta comemorativa din partea presedintelui COSR, multumind Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, familiei gimnasticii romanesti si nu in ultimul rand orasului ei natal, Cluj-Napoca.

Presedintele COSR si-a exprimat, in discursul sau, intreaga apreciere si gratitudine pentru toti cei implicati in sportul de inalta performanta si in sustinerea lui. Mihai Covaliu a multumit in acelasi timp si celor doua foruri internationale ale gimnasticii pentru increderea acordata Romaniei, muncipiului Cluj-Napoca si Federatiei Romane de Gimnastica pentru organizarea acestei editii a Campionatelor Europene si a oferit celor doi presedinti plachete comemorative. La randul lor, acestia au tinut sa multumeasca gimnasticii romanesti pentru valoarea inestimabila a aportului pe care l-a adus de-a lungul acestor 60 de ani la nivelul actual de performanta al gimnasticii. La final, Mihai Covaliu a primit, pentru COSR, din partea lui Adrian Stoica, presedintele FRG, o placheta comemorativa, in semn de multumire pentru sustinerea gimnasticii si pentru sprijinul acordat la organizarea CE gimnastica artistica Cluj-Napoca 2017.

Ca o nota de culoare, maestrul Stefan Popa-Popas a fost prezent la eveniment si a creionat in stilul sau inconfundabil portretele marilor nostri campioni si ale celorlalate personalitati prezente.