Stiri

5 aprilie 2017 Felicitari olimpice pentru tripla de aur a Loredanei Toma

Loredanda Toma este prima componenta a lotului de haltere al Romaniei care a cucerit trei medalii de aur, in limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Split, din Croatia. Reprezentanta noastra a urcat de trei ori pe prima treapta a podiumului european: la smuls, cu o performanta de 100 kg, la aruncat, cu 126 kg, si la total, cu 226 kg.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a fost placut impresionat de performanta reprezentantei Romaniei: „Sincere felicitari pentru Loredana Toma. Ma bucur din suflet ca, dupa  cele doua titluri cucerite la junioare, in 2011 si 2012, a reusit  acum sa urce pe prima treapta a podiumului  la senioare. Este dovada vie ca performantele de la juniorat pot fi reeditate si la seniorat, iar exemplul sau trebuie sa-i motiveze atat pe coechiperii de la haltere cat si pe toti sportivii care obtin rezultate remarcabile la juniorat. Mult succes in continuare tuturor reprezentantilor Romaniei!”.

Loredanda Toma are  21 de ani si s-a nascut la Botosani. La Campionatele Europene de haltere, rezervate seniorilor,  din 2013 si 2014, a obtinut doua medalii de argint, in limitele categoriei 58 kg.