Stiri

8 februarie 2017 Prima intalnire oficiala a presedintelui COSR Mihai Covaliu cu presedintele CIO Thomas Bach

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a facut, marti 7 februarie a.c., prima sa vizita oficiala la sediul Comitetului International Olimpic (CIO) din Lausanne, unde a avut o intalnire cu Thomas Bach, presedintele CIO.

Temele principale de discutie au fost legate de recentul Seminar al Sefilor de Misiune pentru Jocurile Olimpice de Iarna PyeongChang 2018, planurile strategice de pregatire pentru Tokyo 2020, respectiv programul
Samurai 2020 al Presedintelui Covaliu, activitatile Academiei Olimpice Romane si modalitatile in care sunt promovate in Romania valorile Olimpice. Una dintre ideile principale exprimate la aceasta intalnire a fost nevoia de a reactiva sportivii Olimpionici din Romania in sensul sustinerii Miscarii Olimpice si promovarea acestora ca modele si exemple de urmat pentru noile generatii.

Totodata, Presedintele Bach si-a adus aminte cu placere de vizita pe care a facut-o in Romania cu ocazia aniversarii Centenarului COSR si a subliniat ca isi doreste ca Romania sa fie una dintre principalele  tari active si vizibile in peisajul Olimpic international si european, in virtutea traditiilor sale sportive si Olimpice.


La intalnire au mai participat, din partea COSR, Vicepresedintele Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania, iar din partea CIO, Pere Miro, directorul general adjunct pentru Solidaritatea Olimpica si Relatiile cu Comitetele Olimpice Nationale.

Thomas Bach (63 ani), Presedintele CIO, este Campion Olimpic la scrima (floreta) la Jocurile Olimpice Montreal 1976, titlu care i-a deschis mai apoi drumul catre administratia sportiva, initial in tara sa natala, Germania, unde a fost Presedinte al Comitetului National Olimpic (2005-2013), apoi catre structurile sportive internationale. De formatie avocat, si-a obtinut titlul de Doctor in Drept la Universitatea din Wurtzburg, orasul in care s-a nascut. A devenit Presedinte CIO in septembrie 2013, ales in cadrul celei de-a 125-a Sesiuni CIO, la Buenos Aires, aceeasi Sesiune la care Octavian Morariu a devenit membru CIO pentru Romania.
Unul dintre pricipalele obiective ale lui Thomas Bach este simplificarea procesului de candidatura pentru Jocurile Olimpice si dezvoltarea sustenabila a Miscarii Olimpice internationale, idei  reflectate in Agenda Olimpica 2020.