Stiri

9 decembrie 2016 Simona Halep, antrenamente la Complexul Olimpic “Sydney 2000”

Jucatoarea de tenis Simona Halep, nr. 4 in clasamentul mondial feminin (WTA), a ales sa se antreneze si pe terenurile de tenis din cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani.

Cea mai bine cotata jucatoare de tenis din Romania a momentului s-a pregatit cateva zile la Izvorani alaturi de tehnicienii Darren Cahill, australianul care o antreneazade doi ani, si Daniel Dobre, in compania jucatorilor Alexandra Cadantu si Vasile Antonescu. Simona a facut echipa rand pe rand cu Cadantu si Antonescu dupa care a jucat  impotriva celor doi.

Simona Halep s-a pregatit si la Brasov, la altitudine, iar inainte de plecarea sa pentru un alt stagiu de pregatire in Australia, va mai efectua cateva atrenamente atat la Bucuresti cat si la Izvorani.

“Ma simt bine si sunt sanatoasa, ceea ce e cel mai important lucru”, a spus Simona Halep dupa antrenamentul deschis de la Izvorani. “A fost distractiv la antrenament, incercam sa facem toate antrenamentele mai amuzante ca sa nu ne plictisim. Munca nu este usoara daca o faci incruntata, asa ca am invatat sa fiu mai relaxata si mai vesela. Darren e o fire mai relaxata, e australian si toti sunt asa. Incerc si eu sa fac acelasi lucru, sa fiu mai relaxata din punct de vedere mental, pentru ca si jocul imi merge mai bine atunci. Impreuna facem scheme de joc, facem jocuri pe teren, dar luam totul in serios. Avem un respect reciproc, eu cred in el, el crede in mine si este cel mai important lucru. Am putut sa ma antrenez suta la suta, iar acum trebuie sa vad cum ma adaptez la turnee. Intotdeauna primul turneu al anului este greu, pentru ca trebuie sa intri din nou in ritm, dar ma simt pregatita mai bine ca anul trecut, si am incredere ”, a mai spus Simona Halep.

Prima competitie la care Sinona Halep a programat sa participe in 2017 este turneul WTA de la Shenzhen (China), care va avea loc in perioada 1 – 7 ianuarie.

Un alt jucator de tenis roman care a ales sa se pregateasca pe terenurile de tenis de la Izvorani este Marius Copil.