You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jurnal de Rio: Ziua 3

In cea de-a treia zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, reprezentantii Echipei Olimpice a Romaniei au avut o comportare onorabila la tenis de masa, in turneul de simplu masculin, si la judo, in confruntarea feminina din limitele categoriei 57 kg unde Corina Caprioriu a fost foarte aproape de un loc pe podiumul olimpic. De asemenea, la tenis, tandemul Horia Tecau – Florin Mergea a castigat primele doua tururi. In turneul de simplu feminin Monica Niculescu nu a putut evolua in partida cu Kuznetsova din motive medicale. O decizie privind evolutia de la dublu mixt pentru Niculescu se va lua dupa o noua evaluare medicala, sportiva fiind supusa unui tratament fizioterapeutic.

Corina Caprioriu a fost cea mai apropiata componenta a Echipei Romaniei de o medalie in Ziua 3 a JO de la Rio. Ea a ratat podiumul olimpic dupa ce mai intai in semifinala a fost invinsa de reprezentanta gazdelor, in prelungiri, iar in meciul pentru medalia de bronz a fost eliminata de portugheza Telma MONTEIRO.

Dezamagita, Corina Caprioriu a declarat imediat dupa meci: ”Mi-a fost greu cu brazilianca pentru ca ma cunostea foarte bine si nu am putut sa-i fac nimic. A punctat in primele secunde, din neatentie, pe greseala mea si apoi tot meciul a fugit de lupta. Ce sa mai zic, nu mai am cuvinte. Nu pot spune ca a fost ghinion, asta este sportul de performanta”.

Florin Bercean, antrenorul lotului feminin de judo, nu si-a ascuns dezamagirea: ”Imi pare nespus de rau pentru cei care au asteptat mai mult de la noi si i-am dezamagit. Parca ma intorc de la Jocurile de la Atena, cu un loc cinci si un loc sapte. Este dureros, dar trebuie sa ne adunam randurile si sa mergem mai departe. Sportivele noastre nu-s fara valoare, dar concurenta-i concurenta, iar cineva trebuie sa piarda. De data asta am fost noi. Daca cineva imi spunea ca ma voi intoarece fara medalie de la Rio nu l-as fi crezut. O sa ne straduim ca pe viitor sa obtinem rezultate mai bune. Am incredere in sportivele care au fost aici cu mine si in cele care vin din urma”.

In competitia masculina de tenis de masa, Andrei Crisan a avut o evolutie remarcabila in Turul 3 a intrecerilor de simplu unde l-a intalnit pe coreeanul Sangsu Lee. Desi a fost condus, in setul 5 a reusit sa salveze o minge de meci si sa intoarca partida in favoarea sa. La final s-a impus in fata adversarului sau intr-o maniera entuziasmanta, castigand in setul sapte, dupa ce si-a fructificat a treia minge de meci. In Turul 4 insa, a pierdut cu 0-4 in fata chinezului Jike ZHANG, multiplu medaliat la Campionatele Mondiale, campion olimpic en-titre atat la simplu cat si cu echipa.

La handbal, Romania a suferit a doua infrangere la Rio, dar jucatoarele  nu si-au pierdut increderea in puterea lor de a reveni si de a obtine calificarea in faza urmatoare a competitiei. „Nu stim ce s-a intamplat”, a spus Valentina Elisei, dupa meciul cu Brazilia. „N-a fost blocaj psihic. Nu suntem obosite. Speram sa descoperim pe video cauzele acestui rezultat. Cum intotdeauna este loc de mai bine, va trebui sa trecem de aceasta infrangere, sa ne mobilizam si sa ne jucam sansele”.

Rezultatele inregistrate de romani in Ziua 3 a JO de la Rio:

Canotaj:
Patru rame (4-) masculin - Constantin Adam, Vlad Dragos Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Andrei Gontaru - Locul 4 - in Seria 1, cu timpul 6:02.56 - merg in Recalificari
Doi rame (2-) feminin - Madalina Beres, Laura Oprea - Locul 5 - in Seria 3 - cu timpul 7:18.16 - merg in Recalificari
Opt rame cu carmaci (8+) feminin - Madalina Beres, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Bogus, Roxana Gabriela Cogianu, Daniela Druncea, Ioana Raluca Olaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Ioana Strungaru - Locul 3 - in Seria 2, cu timpul 6:16.24 - merg in Recalificari;
Dublu vasle ctg. usoara (L2x) feminin - Gianina Elena Beleaga, Ionela Livia Lehaci - Locul 3 - in Seria 2, cu timpul 7:07.29 - merg in Recalificari;

Judo, 57 kg feminin - Corina Oana Caprioriu - in meciul pentru medalia de bronz a fost invinsa de potugheza Telma MONTEIRO, dupa ce in semifinala a pierdut in fata braziliencei Rafaela Silva. In sferturile de finala a invins-o pe Chen-Ling LIEN (Taipei), dupa ce in opimile a invins-o pe Nora GJAKOVA (Kosovo)

Tenis:
Dublu masculin - Florin Mergea/Horia Vlad Tecau – in Turul 2  i-au invins cu 6-3, 7-6(9), pe mexicanii Santiago Gonzalez/ Miguel-Angel Reyes-Varela;

Tenis de masa:
Simplu feminin - Daniela Dodean – in Turul 3 a fost invinsa, cu 0-4, de japoneza Ai Fukuhara;
Simplu masculin - Adrian Crisan – in Turul 3, l-a invins pe Sangsu Lee (Coreea de Sud)

Tir - 10 m pusca aer comprimat masculin - Alin George Moldoveanu - Locul 19 - cu 622.7 - nu s-a califiat in FINALA

Handbal – in Grupa A, Brazilia – ROMANIA  26-13

Galerie foto aici

Galerie foto