Stiri

10 aprilie 2016 Sedinta Grupului Informal al CNO-urilor din Europa Centrala si de Sud Est s-a incheiat cu conturarea unor proiecte pe termen mediu si lung

Sedinta Grupului Informal al Comitetelor Nationale Olimpice din Europa Centrala si de Sud Est s-a incheiat cu conturarea unor proiecte pe termen mediu si lung intre CNO membre.
 
“Am stabilit o strategie comuna de pregatire sportiva pentru urmatorul ciclu olimpic, dar am discutat si despre planuri comune pentru Rio in ceea ce priveste transportul, logistica, chestiuni climatice sau medicale, etc. Speram sa punem in aplicare obiectivele zonale agreate pe termen mediu si lung in ceea ce priveste proiectele sportive. Vom avea mai multe schimburi de experienta pe asistenta tehnica, pentru COSR aducerea de specialisti pentru anumite sporturi ramane o prioritate”, a concluzionat Alin Petrache. 
 
„Gandurile noastre se indreapta in aceste zile catre echipele de la box (masculin si feminin), tenis de masa, lupte, scrima si gimnastica artistica care participa la competitii de calificare. Sunt constient ca eforturile facute de COSR in ultima perioada au ajutat federatiile care au venit cu proiecte viabile.
Cred ca nu am insistat degeaba ca Marian Dragulescu si Catalin Ponor sa revina la echipele de gimnastica. Prezenta lor se dovedeste astazi mai mult decat benefica. Ii felicit pe cei de la polo pentru modul in care s-au prezentat la turneul preolimpic. COSR a sprijinit federatia de polo prin angajarea antrenorului strain care a transformat echipa intr-una mai competitiva dar care nu a reusit si calificarea. Se dovedeste din nou ca ne lipsesc specialistii. La fel ca si la handbal, si la polo, unde au venit antenori straini performanti, si am reusit rezultate notabile. Vom sprijini in continuare federatiile cu proiecte si cu viziune”, a punctat Alin Petrache apropo de programul romanilor care intra in competitii de calificare pentru JO de la Rio. 
 
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a gazduit in acest weekend la Bucuresti, prima intalnire din 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) din Europa Centrala si de Sud Est care totalizeaza 18 membri: Austria, Albania, Bulgaria, Bosnia-Herzegovina, Croatia, Cehia, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria si Romania.
 
Presedintii si secretarii generali ai CNO-urilor membre ale Grupului se intalnesc de doua ori pe an, inaintea intalnirilor internationale importante pentru membrii sai, pentru a discuta diverse subiecte de interes comun si a-si clarifica pozitia si strategia comuna.