Stiri

18 februarie 2016 Aur istoric la JOT pentru Romania

Romanul Eduard Casaneanu s-a clasat pe primul loc la hochei pe gheata – indemanare, cu 14 puncte dupa sase runde, devansandu-i  pe slovacul Sebastian Cederle (12 puncte),  al doilea clasat, si pe germanul Erik Betzold  (11 puncte), ocupantul locului al treilea.

Romanul s-a inscris in lupta pentru titul inca din primele runde, la viteza terminand al doilea, iar la sut, al treilea. In runda a treia, la abilitate, a incheiat al saptelea, dar a revenit in forta dupa proba de cel mai rapid sut, unde s-a clasat pe primul loc, la egalitate de puncte cu ungurul Natan Vertes. De altfel, dupa cea de-a patra proba, Eduard Casaneanu s-a mentinut pe prima pozitie pana la finalul competitiei, in ciuda locului 7 de la  precizia paselor si 2 de la control puc.

Alin Petrache, presedintele COSR: „Ieri va anuntam ca vor mai fi surprize. Cea mai mare s-a intamplat deja astazi. Pe langa tot suportul oferit acestor sportivi, COSR a investit si incredere. Ma bucura enorm aceasta medalie. Este un vis devenit realitate. Este momentul zero in care autoritatile trebuie sa isi intoarca privirea spre sporturile de iarna. Am demonstrat astazi si ieri ca se poate”.