Stiri

6 noiembrie 2015 Micii pictori si-au primit premiile la Casa Olimpica

Sala Amfiteatru a Casei Olimpice a fost arhiplina la Gala laureatilor celei de-a XXIII-a editii a concursului national de arte plastice „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”. La evenimentul organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR),  prin Academia Olimpica Romana (AOR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei ai Cercetarii Stiintifice (MECS), sprijinit de Comitetul International Olimpic (CIO), prin Solidaritatea Olimpica, alaturi de premiati au fost prezenti campioni si medaliati olimpici.

Laura Badea, presedintele AOR, le-a transmis un scurt mesaj celor prezenti si a multumit in numele COSR tuturor celor care s-au implicat in buna desfasurare a evenimentului.
 „Faptul ca evenimentul a ajuns in acest an la cea de-a XXIII-a editie reprezinta dovada pasiunii care ne indeamna sa perseveram in stimularea si afirmarea participantilor”, a spus Laura Badea. „Jocurile Olimpice constituie o tema generoasa pentru un concurs de arte plastice imbinand placerea exercitiului fizic cu desenul, culoarea si creatia - modalitati firesti de exprimare. Copiii au dat dovada, si de aceasta data, de o capacitate imensa de a-si exprima bogatul univers interior. Lucrarile transmit forta emotionala sporita de nebanuitele posibilitati de exprimare a dragostei copiilor pentru sport. Felicit copiii, cadrele didactice si parintii care i-au indrumat si sustinut in activitatea depusa.Va asteptam alaturi de noi si in 2016”.

Alin Petrache, presedintele COSR:  „Acest proiect a inceput din 1993 si faptul ca a ajuns la editia cu numarul 23 nu poate decat sa ma bucure. Avem o traditie si niste standarde inalte pe care an de an le onoram asa cum se cuvine. Lucrarile au o calitate din ce in ce mai buna, iar juriul are  o misiune din ce in ce mai dificila in selectarea celor mai valoroase lucrari. Este o dovada in plus ca Academia Olimpica Romana reuseste sa capteze interesul copiilor intre 6 si 18 ani si face o treaba de calitate”

Florin Misca, secretarul general adjunct al COSR: „Programele Academiei Olimpice Romane au o contributie foarte importanta la marirea numarului de practicanti si consumatori de sport. AOR foloseste toate mijloacele de a atrage copii spre sport, miscarea olimpica si, nu in ultimul rand, spre aprecierea celor cinci valori fundamentale ale olimpismului romanesc: traditie, pasiune, respect, excelenta, si mandrie nationala”.

Dintre cele 150 de lucrari (desen, pictura si grafica) selectionate la faza nationala din totalul celor 437 promovate de la nivel judetean, in cadrul Galei laureatilor au fost premiati autorii a 12 lucrari, primele trei clasate la categoriile de varsta la care s-a concurat (6-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani), iar autorii altor 30 de lucrari au primit mentiuni, de asemenea la toate cele trei categorii de varsta.

Premiantii s-au bucurat ca, pe langa diplome, au primit materiale de desen si pictura, sau albume de arta. Distinctii au primit si toti profesorii indrumatori.

In premiera, COSR a oferit un Premiu Special pentru talent si abnegatie elevului Catalin Mihai, de la Scoala Gimnaziala Speciala pentru deficiente de auz „Sfanta Maria” din Bucuresti, care a participat la categoria 15-18 ani.

Atmosfera plina de emotie fost destinsa de momentele muzicale, oferite de micii interpreti de la Scoala Gimnaziala de Arta „Victor Karpis” din Giurgiu.

La finalul evenimentului, la Muzeul Sportului a fost vernisata expozitia cu lucrarile premiate.

Numele tuturor elevilor premianti si ale profesorilor lor indrumatori se regasesc aici.