Stiri

29 iulie 2015 Georgiana Anitei, medalie de aur la triplusalt

Atleta Georgiana Iuliana Anitei a cucerit cea de-a doua medalie de aur pentru Romania la FOTE Tbilisi 2015. Saritura castigatoare a masurat 13.50 m si reprezinta un nou record al competitiei.

Emotionata, dupa concurs Georgiana Anitei  a declarat: „De cand am plecat de la Izvorani am stiut ca o sa castig medalia de aur. Stiam ce rezultate au avut celelalte competitoare si nu avem emotii. Astazi insa am avut emotii dupa ce o adversara a reusit sa sara 13.30 m, iar eu am avut trei  incercari esuate. Nu ma asteptam sa calc pragul. Vantul puternic m-a deranjat destul de tare. Dar inainte de ultima saritura m-am calmat, am spus o rugaciune si am reusit cel mai bun rezultat din istoria FOTE. Medalia obtinuta la FOTE este una deosebita pentru mine si pot spune ca este si cea mai valoroasa. Nu stiu daca voi reusi sa fac baremul pentru RIO (14.20m), dar sigur in 2020 ma voi bate sa obtin un rezultat pentru a merge la Jocurile Olimpice”.

Georgiana Anitei, purtatorul de drapel al Echipei Olimpice a Romaniei la ceremonia de deschidere a FOTE Tbilisi 2015, a mai spus: „Am fost mandra sa fiu purtatorul de drapel si surprinsa in acelasi timp. Am fost foarte emotionata la ceremonia de deschidere, mai tare ca la o finala”.