Stiri

7 aprilie 2015 O "Saptamana altfel" si pentru COSR

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a propus scolilor din Bucuresti ca in “Saptamana altfel” sa se apropie de istoria si legendele sportului romanesc prin participarea la un “Program altfel” care presupune  vizite la Muzeul Sportului si Casa Olimpica, activitati sportive pe terenul de rugby de langa sediul Federatiei Romane de Rugby (FRR) si intalniri cu personalitati ale vietii sportive de la noi. La proiectul lansat de COSR, incepand de astazi pana la finalul saptamanii, vor participa aproximativ 400 de elevi de la 12 scoli din Bucuresti si una din Calarasi si 28 de cadre didactice.

Programul propus de COSR include un circuit de apropximativ doua ore si jumatate, pentru fiecare scoala, care incepe cu o vizita la Muzeul Sportului, unde un ghid va prezenta copiilor exponatele, urmata, in Sala Amfiteatru a Casei Olimpice, de vizionari de filme despre Jocurile Olimpice si intalniri cu campioni si medaliati olimpici cu care vor putea sta de vorba si de la care vor putea obtine autografe. Circuitul se va incheia cu activitati sportive care vor avea loc pe terenul de rugby.

Marti, 7 aprilie a.c., incepand cu ora 9.00, sunt asteptati elevi de la scolile "Sfantul Andrei” si gimnaziala "Maria Rosetti" si CSS Bucuresti. In Sala Amfiteatru elevii se vor intalni cu Laura Carlescu Badea, campioana olimpica la floreta individual la JO de la Atlanta, in 1996, si medaliata cu echipa de floreta a Romaniei cu argint la JO de la Atlanta si bronz la JO de la Barcelona (1992) si Violeta Beclea Szekely, medaliata cu argint la 1500 m la JO de la Sydney, in 2000.

Miercuri, 8 aprilie a.c., incepand cu ora 8.30, si-au anuntat prezenta elevi de la scolile nr. 17 „Pia Bratianu”, gimnaziala „Maria Rosetti”, „Emil Racovita” si "Sfantul Andrei” . Acestia se vor intalni in Sala Amfiteatru cu Ionela Tirlea, medaliata cu argint la 400 m garduri la JO de la Atena, in 2004, Andrei Vasile, campion olimpic la lupte la JO de la Los Angeles, in 1984, medaliat cu bronz la JO de la Moscova, din 1980, si Alina Dumitru, campioana olimpica la judo la JO de la Beijing, in 2008, medaliata cu argint la JO de la Londra, in 2012.

Joi, 9 aprilie a.c., incepand cu ora 10.00, si-au anuntat prezenta elevi de la scolile Chiselet (Calarasi) si nr. 17 „Pia Bratianu”, si colegiile nationale „Ion Creanga”si "I.L. Caragiale” , care se vor intalni in Sala Amfiteatru cu Laura Carlescu Badea.

Vineri, 10 aprilie a.c., incepand cu ora 12.00, si-a anuntat prezenta echipa de mini-rugby a Scolii Gimnaziale „Maria Rosetti”.