Stiri

23 februarie 2015 COSR, MECS si zece federatii sportive vor organiza Olimpiada Gimnaziilor

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) si zece federatii nationale sportive vor semna marti 24 februarie a.c., la ora 10:00, la Casa Olimpica din Bucuresti, in Sala Amfiteatru (nivel S2), protocolul de colaborare privind organizarea si desfasurarea, in premiera, a Olimpiadei Gimnaziilor.

La eveniment vor participa Alin Petrache si Ioan Dobrescu, presedintele, respectiv secretarul general ai COSR, Mihai Sorin Campeanu, ministrul MECS, conducatorii celor zece federatii nationale semnatare ale Protocolului, directori de departamente si experti din cadrul institutiilor implicate si performeri de top.

Olimpiada Gimnaziilor va avea loc in fiecare an scolar, in perioada 01.09.2015 - 31.08.2019 – durata de valabilitate Protocolului care se semneaza astazi, iar sporturile la care urmeaza a se organiza intreceri sunt atletismul, badmintonul, tenisul de masa, sahul, baschetul, voleiul, handbalul, fotbalul, rugby-ul si oina.

In competitia multi-sport rezervata elevilor din clasele V-VIII, de la scoli din intreaga tara, se vor putea inscrie atat sportivi legitimati cat si nelegitimati, scopul acestor intreceri fiind atragerea tinerilor talentati catre sport si largirea ariei de selectie pentru performanta.

Concursurile vor avea loc mai intai la nivel local, in orase si comune, iar castigatorii vor promova in urmatoarele etape, la nivel judetean si regional. In ultima faza, cea finala, se vor intalni cei mai valorosi elevi de la fiecare sport.