You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jocurile Europene de la Baku, prezentate oficial la Bucuresti

COSR impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului, Ambasada Republicii Azerbaijan la Bucuresti, reprezentantii Fundatiei "Heiydar Aliyev" si cei ai Comitetului Olimpic Azer au prezentat pe larg prima editie a Jocurilor Europene, competitie multisport care se va desfasura in acest an la Baku intre 12 si 28 iunie.
 
Presedintele COSR, Alin Petrache, a salutat cu aceasta ocazie initiativa Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene de a organiza incepand cu acest an un eveniment multisport la nivel continen-tal.
 
Petrache a remarcat eforturile organizatorilor si le-a multumit pentru "munca titanica".
 
"Pentru ca este prima editie a Jocurilor Europene, dar si pentru ca acestea se adreseaza in primul rand tinerilor, care speram noi ca vor reprezenta Romania si la urmatoarele Jocuri Olimpice, COSR va face toate eforturile pentru a pune la dispozitia sportivilor cele mai bune conditii de pregatire. Romania va avea, la Jocurile Europene Baku 2015, cea mai mare delegatie din istoria participarilor la astfel de evenimente. Ne dorim ca aceasta sa fie si una foarte competitiva, adica sa obtinem performante notabile si medalii. Sunt convins ca Romania are resursele necesare, umane si mate-riale, pentru a revigora miscarea sportiva nationala si pentru a mentine tricolorul printre cele mai importante stindarde ale Miscarii Olimpice internationale. Avem un plan pe termen mediu si lung ale carui beneficii se vor vedea abia la Tokyo 2020, insa, asa cum am mai spus, nu vom neglija nici Rio 2016.", a mai precizat Alin Petrache.
 
Excelenta Sa, domnul Farid Abdinbeyov, Ambasadorul Republicii Azerbaijan la Bucuresti a declarat ca "este o mare onoare pentru tara mea sa gazduiasca o asemenea competitie. In ultimii ani am gazduit multe competitii sportive europene sau mondiale in Azerbaijan. Tara noastra a demon-strat comunitatii sportive internationale ca este capabila sa organizeze astfel de evenimente."
 
Ministrul Sportului si Tineretului, Gabriela Szabo, a explicat ca MTS se va implica in tot ceea ce inseamna eveniment sportiv pentru Romania.
"Aceasta competitie importanta de la Baku am inceput sa o pregatim. Este o competitie noua, pe care am bugetat-o prin federatiile nationale. Deja banii de pregatire pentru sportivi sunt in bugetele federatiilor. Deci avem o atentie foarte mare pentru evenimentul din Azerbaidjan. Este o competitie noua si pentru noi, dar si la nivel international. Atentia este foarte mare din toate punctele de ve-dere pentru aceasta competitie si sper mult sa fie o reusita’', a mentionat Szabo.
 
''Poporul din Azerbaidjan se pregateste intens, cu toate fortele. O sa organizam la cel mai inalt nivel aceste jocuri. Subliniez ca statul impreuna cu presedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Ali-yev, prima doamna Mehriban Aliyeva, care este presedintele Comitetului de coordonare si prese-dintele Fundatiei Heydar Aliyev, sunt implicati in acest proiect. Ei sprijina acest proiect, avem foarte multi sponsori care sprijina aceste Jocuri care dorim sa fie de excelenta. Romania este o tara care are foarte multe succese din punct de vedere sportiv, este la cel mai inalt nivel si la Jocurile Olimpice si la campionatele internationale. Eu sper din toata inima ca Romania si sportivii ei sa ajunga la cele mai mari performante la aceste jocuri’’, a fost de parere si Igbal Hajiyev, re-prezentantul Fundatiei "Heiydar Aliyev" la Bucuresti.
 
Discursul doamnei Konul Nurullayeva, Director Relatii Internationale, Comitetul Olimpic Azer, a fost centrat, ca si in cazul domnului Hajiyev pe detalii despre aceste eveniment si importanta sa din punct de vedere sportiv.
"Jocurile Europene au un format inovativ si atractiv si vor fi primul eveniment major continental multisport", se arata in discursul reprezentantei Comitetul Olimpic Azer.
 



Galerie foto