Stiri

12 ianuarie 2015 Laura Carlescu Badea va contribui la actualizarea Ghidului Olimpic al EOC

Laura Carlescu Badea, membru al Comisiei de Cultura Olimpica si Patrimoniu a Comitetelor Olimpice Europene ( EOC), a participat la prima sedinta de lucru a acestui organism olimpic european, care a avut loc la Roma. Alaturi de oficialul roman, la discutii au luat parte presedintele Comisiei  Susanna Rahkamo(Finlanda) si  membrii  Flemming Knudsen (Danemarca), Omur Dugan (Turcia) si Georgios Korellis (Cipru).

Toti componentii Comisiei prezenti la sedinta  au fost de acord ca trebuie sa inspire, sa motiveze  si sa promoveze valorile olimpice – respectul, prietenia si excelenta –  in special in randul tinerei generatii, in scopul de a-i transforma pe tineri in adevarati ambasadori ai olimpismului in toate tarile din Europa.

In acest sens s-a decis ca fiecare participant la Festivalul Olimpic al Tineretului European  (FOTE) si la Jocurile Europei (JE) sa primeasca, inca de la sosirea in Satele Olimpice, atat cate un pliant si un ghid olimpic, cat si cate un chestionar cu zece intrebari de cultura generala olimpica (din istoria Jocurilor Olimpice, a FOTE si a JE, din miscarea olimpica, si date despre EOC).

Pana la urmatoarea intalnire, care va avea loc anul viitor, fiecare membru al Comisiei va avea cate o sarcina de rezolvat. Laura Carlescu Badea va lucra la actualizarea Ghidului Olimpic alaturi de Maria Bulatova, presedintele Academiei Olimpice din Ucraina.