Stiri

9 ianuarie 2015 Alin Petrache – COSR solidar cu poporul francez

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Alin Petrache i-a trimis o scrisoare deschisa lui Denis Masseglia, omologul sau din fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Francez, revoltat de atacul terorist care a avut loc impotriva redactorilor publicatiei Charlie Hebdo.

“Domnule presedinte, draga prietene,

Suntem toti consternati, revoltati si inca in stare de soc dupa aflarea vestilor atacului asupra redactiei ziarului Charlie Hebdo.
 
Vreau sa exprim solidaritatea noastra cu familiile victimelor, cu colegii de redactie ai acestora, cu presa franceza si cu toata miscarea globala provocata de acest act barbar pe care-l reprimam din toate puterile si pe toate vocile.
 
Lumea Olimpica si sportiva din Romania isi exprima in acelasi timp convingerea ca acest tip de actiuni lase si nedemne de oricare religie este inacceptabil si nu va putea niciodata opri sau limita exprimarea libera a gandurilor, a convingerilor sau a oricarui lucru pe care simtim ca trebuie sa-l exprimam.

Inca odata, va asigur de toata solidaritatea noastra si de cele mai profunde sentimente pentru toti cei care au fost afectati de aceasta oribila tragedie.

Indiferent de locul in care traim, in fata acestui gen de provocare, SUNTEM TOTI CHARLIE !

Alin Petrache

presedinte”