Stiri

28 august 2014 Un spectacol fascinant a incheiat JOT Nanjing 2014

Cea de-a doua editie de vara a JOT s-a incheiat la Nanjing intr-o atmosfera de bucurie, veselie, muzica si dans. Relaxati si fericiti, aproximativ 3800  de sportivi, din 204 tari, impreuna cu peste 60000 de spectatori care au umplut tribunele Stadionului Olimpic din Nanjing, au aplaudat, s-au bucurat si au cantat impreuna cu artistii care au participat la ceremonia de inchidere.

Defilarea celor 204 de drapele ale tarilor participante, printre care si Romania, s-a desfasurat in ritm alert, pe teme muzicale vesele, in uralele asistentei.

Purtatorul de drapel al Romaniei a fost canotorul Ciprian Tudosa, medaliat cu aur alaturi de coechipierul sau Gheorghe Robert Dedu, in proba de doi rame fara carmaci. Dupa ce s-a decis ca unul dintre cei doi canotori sa fie purtatorul de drapel al Romaniei,  sortii au hotarat ca Ciprian Tudosa sa participle la defilarea drapelelor. “Am tras la sorti si Ciprian a nimerit biletul castigator”, a povestit  Gheorghe Robert Dedu. “Marturisesc ca mi-ar fi placut sa fiu in locul lui, dar daca sortii au decis ca el sa aiba aceasta onoare, nu pot decat sa ma bucur pentru el. Ceea ce conteaza mai mult decat orice este insa rezultatul, medalia de aur pe care am cucerit-o impreuna, pentru care sunt fericit”, a mai spus Dedu care a privit spectacolul din tribuna, alaturi de ceilalti componenti ai Echipei Olimpice a Romaniei.

Discursurile de incheiere pe care le-au tinut Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, si Li Xueyong, presedintele Comitetului de Organizarea a JOT Nanjing 2014, au fost urmate de coborarea steagului olimpic si predarea acestuia, in uralele asistentei, reprezentatului orasului argentinian Buenos Aires, viitoarea gazda a editii de vara a JOT.

JOT 2014 s-a incheiat cu un spectacol total la care au contribuit in egala masura muzica, in interpretarea unor artisti celebri din China,  jocurile de lumina si culori, simbolurile bucuriei si prieteniei dintre locuitorii celor cinci continente.