Stiri

21 august 2014 Zi cu numerosi romani, in intrecerile atipice de la JOT

In competitia echipelor internationale mixte, introdusa la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) in ideea de a intari legaturile de prietenie intre sportivii din intreaga lume, componentii Echipei Olimpice a Romaniei au evoluat astazi la trei sporturi: canotaj, tenis de masa si judo. In acelasi spirit, la baschet a fost organizata o intrecere feminina de aruncari la cos si una masculina de slam dunk-uri.

La tenis de masa, Adina Diaconu si portughezul Chen Diogo, care formeaza echipa Europa 1, au jucat in Grupa H contra echipelor Singapore si Australia. Perechea romano-portugheza  a reusit sa castige in ambele meciuri,  atat la simplu, feminin si masculin (se joaca dupa un sistem original, practicat doar la JOT) cat si la dublu mixt. Rezultat final:  Europa 1  - Sigapore 3-0,  Europa 1 – Australia 3-0. Maine, Europa 1 va evolua pe tabloul principal alcatuit din primele 16 echipe.

In competitia de judo, Stefania Adelina Dobre  a facut parte din echipa internationala denumita Chochishvili. Potrivit tragerii la sorti, Stefania a evoluat la categoria 78 kg, desi in intrecerea feminina a concurat la 63 kg, alaturi de Fofana Fatim (Coasta de Fildes), Bogdan Iadov  (Ucraina), Louis Krieber-Gagnon (Canada), LIU Xiaoyu (China), LO Yu-Hsuan (Taipei), Marton Sarecz  (Ungaria) si Soriano Estefania (Republica Dominicana). Stefania si-a invins adversara prin ippon, echipa sa a parasit competitia din primul tur. „Ne-am fi bucurat sa mai castigam o medalie, dar pentru noi a fost important ca am obtinut o victorie pentru echipa”, a spus Gianina Andreica, antrenoarea Stefaniei Adelina Dobre.
La canotaj a fost organizat un concurs  mai degraba pentru amuzament, la care au participat opt echipaje din sase tari, printre care si Romania, la finalul caruia castigatorii au primit bomboane. „Nu a fost o competitie propriu zisa, cum este la alte sporturi. A fost mai degraba o intrecere de amuzament, pe distanta de 250 m. Noi nu am castigat nimic, dar a fost placut ”, ne-a spus Cristan Malis, tehnicianul lotului de canotaj.

La baschet, Ziua 5 competitionala a JOT a fost de asemenea iesita din tipare. La feminin a fost organizata o intrecere contra timp de aruncari de la linia de 3 puncte (10 aruncari in 33 secunde), unde s-au inscris toate componentele echipei Romaniei, iar la masculin un concurs de slam-dunk-uri, unde au participat  Nandor Levente Kuti si Bogdan Nicolescu. Chiar daca intrecerea a fost organizata mai mult pentru spectacol si stabilirea unor noi legaturi de prietenie intre sportivii de pe toate continentele, toti participantii s-au straduit sa-si demonstreze maiestria.