Stiri

20 mai 2014 Mesajul presedintelui Octavian Morariu catre membrii CEx al COSR

Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a adresat o scrisoare deschisa catre membrii Comitetului Executiv (CEx) al COSR.

        "Dragi colaboratori,

         Ma adresez dumneavoastra, in calitate de membru CIO pentru Romania, si de sustinator dedicat al miscarii sportive.
         In perspectiva organizarii alegerilor pentru functia de presedinte al COSR, anuntata pentru data de 29 mai a.c.,
         Raportandu-ma strict la prevederile Chartei Olimpice, document ce stabileste si evoca principiile fundamentale si valorile esentiale ale Olimpismului,
         Fac apel la formatia dumneavoastra de oameni de sport si va invit la o demonstratie de cultivare a bunului exemplu si promovare a valorilor educative, responsabilitatii sociale si a respectului fata de principiile etice fundamentale, prin abordarea unei pozitii deontologice corecte.
         In acest sens, va recomand sa nu va implicati prin participarea dumneavoastra la emisiuni TV sau Radio, altele decat cele moderate direct sau in direct de catre posturi TV si Radio.
         Va adresez, de asemenea, rugamintea de a nu lasa in atitudinea dumneavoastra sa se implice, sub nicio forma, elementul politic, aceasta, ma repet, in virtutea respectului fata de principiile Olimpismului si deontologiei pe care le cunoasteti in cadrul COSR.
         Sa nu uitam ca, pana la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricaror influente sau imixtiuni politice, nu numai pe durata mandatului meu, dar si pe cea a predecesorilor mei.

        

         Va multumesc!

         Octavian Morariu"