Stiri

3 aprilie 2014 Laura Badea sustine Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace

Laura Badea, campioana olimpica la floreta de la Atlanta (1996), este una dintre cele mai active sustinatoare ale Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, eveniment organizat in premiera mondiala care va fi sarbatorit si in Romania pe 6 aprilie a.c. in incinta Scolii gimnaziale nr. 162 din Bucuresti, cu incepere de la ora 10.00.

„Societatea romaneasca la fel ca toate societatile din intreaga lume trebuie sa constientizeze faptul ca sportul si activitatile fizice, in general, reprezinta limbajul universal care promoveaza cele mai novatoare concepte privind educatia, sanatatea, integrarea sociala, durabilitatea, dezvoltarea tinerilor si construirea pacii”, este de parere Laura Badea.

„Orice manifestare sportiva cum este si Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace trebuie privita din perspectiva posibilitatii oamenilor de a se intalni, de a interactiona si de a se bucura impreuna de frumusetile vietii. Si ce altceva daca nu sportul ajuta cel mai mult la construirea stimei pentru sine si pentru cei din jur, la respectarea valorilor, la grija pentru semenii nostri aflati in suferinta”.

„Prin manifestarile sportive, indiferent de nivel, se elimina barierele de orice fel (sociale, de rasa, de etnie sau de religie), pentru ca sportul ii uneste pe oameni si promoveaza o cultura a pacii bazata pe incredere si fair-play care cladeste punti solide intre grupurile aflate in conflict”.

„A practica sport inseamna sanatate si riscuri mult diminuate de a contacta boli, inseamna lupta impotriva obezitatii, inseamna atat o sansa pentru persoanele sau grupurile marginalizate de a se integra in societate, sau a se recupera dupa diverse traume, cat si posibilitatea, pentru oricine, de a-si dezvolta abilitatile pe care le poseda”.

„Organizarea Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace anul acesta pe 6 aprilie in incinta Scolii gimnaziale nr. 162 din Bucuresti va fi cu siguranta o bucurie pentru copii care vor fi prezenti, pentru parintii acestora si pentru toti participantii la actiune. Suntem convinsi ca evenimentul de pe 6 aprilie va fi doar inceputul unei frumoase traditii, o sarbatoare care va aduna an de an tot mai multi tineri dornici de a face miscare, de a lega noi prietenii si nu in ultimul rand de a-si depasi propriile limite”.