You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sporturile de iarna raman in centrul atentiei COSR

“Echipa Olimpica a Romaniei s-a comportat  conform asteptarilor la Jocurile Olimpice de iarna de la Sochi”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), la finalul competitiei.

 “Am avut trei clasari in primele 20 de locuri si, cu cateva exceptii, sportivii romani au ocupat pozitii la mijlocul clasamentelor la disciplinele la care au concurat. Marele castig este ca din componenta lotului au facut parte multi tineri carora experienta olimpica speram ca le va influenta pozitiv cariera sportiva. Sa nu uitam ca Andreea Grecu si Adela Constantin, mai exact componentele echipajului de bob doi feminin, au 20 respectiv 23 de ani neimpliniti, saritorul cu schiurile Iulian Pitea are 17 ani, fara cateva luni, iar Ania Caill, reprezentanta noastra la schi alpin, va implini 19 ani.”

”Remarcabila  a fost biatlonista Eva Tofalvi care a demonstrat nu numai ca este o mare sportiva, dar si o romanca adevarata, un exemplu exceptional pentru toti iubitorii sporturilor de iarna de la noi.  De apreciat a fost si evolutia sportivilor care ne-au reprezentat la schi alpin. Acestia nu numai ca nu s-au facut de ras in ciuda partiilor extrem de dificile de concurs si a calitatii zapezii care a lasat de dorit din cauza temperaturilor exagerat de ridicate pentru luna februarie, dar au obtinut rezultate onorabile”.

“Ne mandrim de asemenea ca ne numaram printre putinele delegatii care nu am avut niciun fel de probleme cu dopajul, iar pe toata perioada sederii la Sochi reprezentantii  nostri s-au comportat exemplar. Atat sportivii cat si antrenorii si ceilalti componenti ai tuturor colectivelor tehnice care au contribuit la pregatirea lor merita cuvinte de lauda”.

“In alta ordine de idei, pentru noi sporturile de iarna nu sunt un pariu inchis, in ciuda catorva aberatii aparute in mass-media potrivit carora ar trebui sa renuntam la ele. Nu numai ca nu se pune problema sa le abandonam, dar vom continua sa dezvoltam sporturile de iarna in Romania. Vom continua campania de promovare a sporturilor de iarna relansata  in 2013 cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Brasov, incurajand in continuare organizarea competitiilor de anvergura la sporturile de iarna. Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile pe trambulina normala care va fi gazduitla sfarsitul acestei saptamani, pe 1 si 2 martie, de Complexul Sportiv de la  Rasnov, sau Concursul de schi fond de la Cheile Gradistei sunt doar doua competitii de importanta majora care atesta ca imaginea Romaniei s-a imbunatatit considerabil in ceea ce priveste sporturile de iarna”.

“Sunt convins ca urmand aceeasi politica de pana acum de sustinere a  tinerilor talentati vor apare si mult asteptatele performante sportive, dar  este nevoie de rabdare pentru ca un campion se formeaza in ani si ani de munca si sacrificii”, a concluzionat Ioan Dobrescu.

Galerie foto