Stiri

12 august 2013 Tineri Reporteri – Nanjing 2014, o sansa de lansare pentru jurnalistii romani

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) sustine initiativa Comitetului International Olimpic (CIO) care, in timpul Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT) gazduite de Nanjing in perioada 16-28 august 2014, va organiza un training de jurnalism sportiv pentru 30 de tineri reporteri, cu varste intre 18 si 24 de ani, de pe cinci continente, Africa, America, Asia, Oceania si Europa, in cadrul Programului CIO Tineri Reporteri - Nanjing 2014.

COSR  doreste sa-i sprinjine pe tinerii jurnalisti sportivi romani sau aspiranti la meseria  de jurnalist sportiv pentru a participa la acest Program. Selectia la nivel international va fi insa extrem de riguroasa, doar cate doi tineri si doua tinere de pe fiecare continent urmand a fi selectionati de Asociatiile Continentale pentru a participa la Program. Restul locurilor vor fi completate de tineri din China, gazda JOT - Nanjing 2014, din Norvegia, care va organiza editia de iarna a JOT – Lillehamer 2016, si Argentina gazda editiei de vara JOT - 2018.

Din cauza concurentei acerbe care se anunta la nivel european, COSR doreste sa dea o sansa doar celor mai valorosi tineri jurnalisti sportivi romani, asa ca a impus cateva criterii de selectie:

  1. Candidatii trebuie sa cunoasca limba engleza la nivel avansat (scris - vorbit).
  2. Tinerii jurnalisti trebuie sa fi lucrat, sau macar sa se fi aflat in practica cel putin un an de zile, in cadrul unei institutii mass-media din domeniul  sportului, sau la sectia de sport a unei institutii mass-media, din Romania, sau din strainantate.
  3. Candidatii trebuie sa prezinte o mapa cu materiale proprii difuzate in mass-media, de preferat cu teme olimpice.
  4. Este nevoie de o recomandare din partea unui reprezentant de marca din domeniul sportiv al mass-media din Romania.
  5. Candidatii trebuie sa abia girul Asociatiei Presei Sportive din Romania (APS).
     
Documentatia va fi depusa la receptia sediului COSR pana pe data de 01.10.2013, cu mentiunea: "pentru Programul CIO Tineri Reporteri – Nanjing 2014".

In perioada 01– 15.10.2013 vor fi analizate toate dosarele primite, lista cu toti candidatii la Programul CIO Tineri Reporteri – Nanjing 2014 urmand a fi afisata pe site-ul oficial al COSR.

Din totalul de tineri reporteri care vor depunde documentatia la sediul COSR vor fi selectionati patru candidati cu cele mai valoroase dosare, acestia urmand a sustine un interviu pe data de 16.10.2013, in fata unei comisii COSR.

In cazul in care se va considera ca sunt indeplinite toate criteriile de selectie, comisia COSR va alege maximum doi candidati ale caror dosare vor fi trimise pentru a fi analizate de catre Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC).

Rezultatul procesului de triere a candidatilor de catre COSR va fi afisat pe site-ul COSR in saptamana 21 – 25.10.2013.

In cazul in care candidatii nu vor indeplini cerintele la nivelul impus, COSR nu va sustine si inainta catre EOC niciun dosar.