Stiri

18 februarie 2013 Argint istoric pentru Romania la FOTE Brasov 2013

Patinatorul Emil Imre a cucerit prima medalie pentru reprezentativa Romaniei la FOTE Brasov 2013, la short-track, in proba de 500 m. A fost pentru prima data cand un roman a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului la o editie de iarna a FOTE, la competitiile anterioare reprezentantii nostri obtinand patru medalii, toate de bronz.

Coplesit de emotii, Emil Imre a marturisit ca, inainte de competitie, nici nu a visat ca va urca pe podium. "Inainte de a pleca spre Brasov, ma gandeam ca am sanse reale sa obtin o clasare in primele zece locuri", a spus Emi Imre. "Dupa prima zi insa (n.r. – dupa finala de la 1500 m, cand a cazut cu cateva zeci de metri inainte de linia de finis in timp ce se afla pe la mare lupta pentru medalii cu trei adversari) nu mi s-a mai parut imposibil sa ajung pe podium. Si am reusit in ziua urmatoare, la 500 m. A contat foarte mult ca am venit la Poiana Brasov si m-am pregatit pe acelasi patinoar pe care am concurat, pentru ca m-am acomodat foarte repede".

Incurajat de rezultatul de la FOTE, Emil Imre se gandeste sa ajunga la Jocurile Olimpice de la Sochi. "Acum voi lupta sa ajung la Sochi. Chiar daca sunt constient ca la editia de anul viitor nu as avea nicio sansa la medalie, cred ca experienta m-ar ajuta enorm in cariera sportiva".

Ambitia sportivului de 17 ani de la CSS Miercurea Ciuc va fi sustinuta si de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).
"Il vom sprijini pe Imre sa ajunga sa concureze si la Sochi, in Rusia, la Jocurile Olimpice de anul viitor. Am dovedit ca suntem capabili nu numai de o buna organizare si de ridicarea unei infrastructuri pentru sporturile de iarna, dar si ca putem creste sportivi tineri de valoare", a spus Octavian Morariu, presedintele COSR.

Emil Imre a inceput patinajul viteza la varsta de 8 ani, sub indrumarea antrenoarei Maria Bogyo pe care a impresionat-o atat prin calitatile native pentru acest sport cat si prin inteligenta si comportamentul sau disciplinat.

Elev la Liceul Silvic din Miercurea Ciuc, Emil Imre isi doreste ca in viitor sa urmeze o facultate cu acelasi profil.