You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Adio Londra 2012, bun venit Rio de Janeiro 2016!

Editia a 30-a a Jocurilor Olimpice, care a avut loc la Londra, s-a incheiat aseara cu un superb spectacol muzical intitulat „O simfonie a muzicii britanice”, al carui director artistic a fost Kim Gavin.

Show-ul a inceput cu un recital sustinut de interpreta britanica Emil Sande, dupa care in prim plan s-au derulat portretele tuturor campionilor olimpici la aceasta editie a Jocurilor Olimpice. A urmat defilarea celor 204 sportivi care au purtat drapelele tarilor lor, printre ca s-a aflat si Sandra Izbasa, campioana olimpica de la sarituri, medaliata cu bronz cu echipa de gimnastica a Romaniei. Restul sportivilor au patruns pe stadion si s-au asezat astfel incat sa formeze drapelul Marii Britanii.

Un moment emotionant a fost premierea primilor trei clasati in proba masculina de maraton, ultima din cadrul JO, in aplauzele celor aproximativ 80 000 de spectatori care s-au aflat pe Stadionul Olimpic din Londra.

Spectacolul a continuat cu un concert de zile mari oferit de George Michael, dupa care pe scena au urcat si alti artisti britanici celebri: Pet Shop Boys, Kaiser Chiefs, Jessie J, Tinie Tempah, sau Taio Cruz, precum şi celebrele Spice Girls, care s-au reunit special pentru acest eveniment. Pe parcursul concertului trupei  Take That, flacara a inceput sa se stinga, iar deasupra ei a aparut un Phoneix urias.

Steagul olimpic i-a fost predat lui Eduardo da Costa Paes, primarul orasului Rio de Janeiro, gazda Jocurilor Olimpice din 2016, de catre  omologul sau din Londra, Boris Johnson, dupa care a urmat un spectacol oferit de artisti brazilieni care au incercat sa transpuna publicul in atmosfera de carnaval sud-americana.

Jacques Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic, a declarat inchisa a 30-a editie a Jocurilor Olimpice, flacăra olimpica a fost stinsa, iar festivitatea s-a incheiat cu un superb foc de artificii.

 

Galerie foto