Stiri

19 decembrie 2005 La Izvorani, cea mai moderna sala de gimnastica din Romania

15 decembrie 2005. In prezenta unui numar impresionant de sportivi, jurnalisti si personalitati din lumea sportului, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Ion Tiriac, presedintele Fundatiei Olimpice Romane au taiat panglica la inaugurarea salii de gimnastica din cadrul Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani. Pentru constructia si dotarea celei mai moderne sali de gimnastica din Romania s-au investit 42 miliarde de lei, aceasta fiind dotata cu aparate de gimnastica de ultima generatie, produse de firma olandeza Janssen-Fritsen.
Nu au putut lipsi personalitati din lumea gimnasticii romanesti, care ne-au incantat privirile si sufletele de-a lungul timpului: cei mai titrati antrenori ai ultimului secol, Octavian Belu si Mariana Bitang, precum si Simona Amanar, Maria Olaru, Andreea Raducan, Floarea Leonida, Marius Urzica, Marian Dragulescu.

Sportul romanesc ne-a adus intotdeauna satisfactii si bucurii. Fie ca a fost vorba de campionate europene, mondiale sau jocuri olimpice, imnul Romaniei a fost auzit de o lume intreaga. Ca urmare a rezultatelor exceptionale inregistrate de sportivii nostri, la nivel guvernamental s-a considerat ca este oportuna construirea unei baze olimpice in cadrul careia sa se regaseasca toate disciplinele sportive. In acest sens, prima locatie finalizata din cadrul complexului sportiv este sala de gimnastica.


Octavian Morariu, presedintele COSR a multumit sponsorului principal, “Romtelecom” si partenerului oficial al forului olimpic, “Alexandrion”, invitandu-i alaturi pe Paul Renaud, directorul de marketing al Romtelecom si Andreea Gurtler, director al Fundatiei Umanitare Alexandrion. In cadrul evenimentului, Violeta Beclea-Szekely, directorul Departamentului Marketing si Comunicare din COSR, a prezentat tinuta oficiala si echipamentul sportiv pentru delegatia Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino, intre 10-26 februarie 2006, multumind tuturor partenerilor care s-au alaturat Echipei Olimpice.