Norbert Trandafir
Inot

Norbert Trandafir
Galerie foto
Data nasterii: 08.02.1988
Locul nasterii: Targu Mures

Portret

A inceput inotul de la varsta de 5 ani, sub indrumarea antrenorului Francisc Fulop, la Tg. Mures, iar din toamna anului 1997 s-a antrenat cu profesorul Attila Peteley de la Clubul Sportiv Scolar Tg.Mures.

La 7 ani a inceput sa castige primele concursuri locale, iar primele medalii si titluri de campion national le-a obtinut la 10 ani, în probele de spate.

Din anul 2005, a primit dubla legitimare CSS Tg.Mures - CS Farul Constanta.

In 2006, la Campionatele Europene rezervate juniorilor, de la Palma de Mallorca, a cucerit titlul la 50 m liber (cu 22.80) si medalia de argint la 100 m liber (cu 50.90).

A obtinut peste 50 de titluri de campion al Romaniei si a stabilit 12 noi recorduri nationale de juniori.

A participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 2008, la Beijing si in 2012, la Londra.

 A primi titlul de Maestru al Sportului in anul 2005.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Rio 2016 50 m liber 14
Rio 2016 stafeta 4x100 m liber 15
Londra 2012 100 m liber 17
Londra 2012 50 m liber 16
Beijing 2008 100 m liber 50
Beijing 2008 50 m liber 43
Beijing 2008 stafeta 4 x 100 m mixt 13

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionate Europene Londra, Marea Britanie 2016 stafeta 4x100 m liber 6
Campionatele Europene Debretin, Ungaria 2012 100 m liber 3
Campionatele Europene Debretin, Ungaria 2012 50 m liber 8
Campionate Europene U18 Palma de Mallorca, Spania 2006 100 m liber 2
Campionate Europene U18 Palma de Mallorca, Spania 2006 50 m liber 1