Laura Gabriela Carlescu Badea
Scrima

Laura Gabriela Carlescu Badea
Galerie foto
Data nasterii: 28.03.1970
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

Laura Gabriela Carlescu Badea (Laura Badea inainte de casatoria cu sabrerul Adrian Carlescu in 1999) este prima campioana olimpica din istoria sportului romanesc la floreta feminin individual, performanta reusita la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.

A participat la patru editii consecutive ale JO si a urcat de trei ori pe podiumul olimpic – de doua ori la Atlanta (a cucerit medalia de aur la floreta individual si medalia de argint cu echipa feminina de floreta a Romaniei) si o data la Barcelona, in 1992, unde a fost componenta a echipei feminine de floreta a Romaniei medaliata cu bronz.

S-a retras din ativitatea competitionala in 2004, dupa JO de la Atena, iar in 2013 a fost inclusa in “Hall of Fame” a Federatiei Internationale de Scrima (FIE).

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Atena 2004 floreta individual 5
Sydney 2000 floreta individual 4
Atlanta 1996 floreta echipe 2
Atlanta 1996 floreta individual 1
Barcelona 1992 floreta echipe 3

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Copenhaga, Danemarca 2004 floreta echipe 1
Campionatele Europene Copenhaga, Danemarca 2004 floreta individual 1
Campionatele Mondiale New York, USA 2004 floreta echipe 2
Campionatele Mondiale Havana, Cuba 2003 floreta echipe 3
Campionatele Mondiale Lisabona, Portugalia 2002 floreta echipe 3
Campionatele Europene Moscova, Rusia 2002 floreta individual 2
Campionatele Europene Madeira. Portugalia 2000 floreta echipe 2
Campionatele Mondiale Seoul,Coreea 1999 floreta individual 9
Campionatele Europene Bolzano, Italia 1999 floreta echipe 2
Campionatele Europene Bolzano, Italia 1999 floreta individual 3
Campionatele Mondiale Elvetia 1998 floreta echipe 2
Campionatele Mondiale Chaux de Fonds, Elvetia 1998 floreta echipe 2
Campionatele Europene Gdansk, Polonia 1997 floreta individual 1
Campionatele Mondiale Cape Town, Africa de Sud 1997 floreta echipe 2
Campionatele Europene Limoges, Franta 1996 floreta individual 1
Campionatele Mondiale Haga, Olanda 1995 floreta echipe 2
Campionatele Mondiale Haga, Olanda 1995 floreta individual 1
Campionatele Europene Cracovia, Polonia 1994 floreta individual 2
Campionatele Mondiale Atena, Grecia 1994 floreta echipe 1
Campionatele Europene Linz, Austria 1993 floreta individual 3
Campionatele Mondiale Essen, Germania 1993 floreta echipe 2