Ladislau Lovrenschi
Canotaj

Ladislau Lovrenschi
Galerie foto
Data nasterii: 21.06.1932
Locul nasterii: Timisoara

Portret

Component al cluburilor sportive CFR Timisoara, iar apoi Dinamo Bucuresti, a fost timp de peste 22 de ani carmaciul diverselor echipaje de canotaj ale Romaniei.

In 1967, la Campionatele Europene, a obtinut medalia de bronz la patru rame cu carmaci (4+), iar in 1970, la Campioantele Mondiale, a cucerit cel dintai titlu al lumii din istoria canotajului romanesc masculin, la doi rame cu carmaci (2+), alaturi de Stefan Tudor si Petre Ceapura.

A participat la patru editii ale Jocurilor Olimpice - Mexico City 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 si Seul 1988. La JO de la Munchen, la 2+, alaturi de Stefan Tudor si Petre Ceapura, a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului obtinand prima medalie olimpica din istoria canotajului romanesc, iar la Seul, a cucerit medalia de argint la patru rame cu carmaci (4+).

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor la CFR Timisoara, in anumite perioade fiind si component al colectivelor tehnice ale loturilor olimpice de canotaj.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

A decedat.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Seul 1988 doi rame cu carmaci (2+) 4
Seul 1988 patru rame cu carmaci (4+) 2
Moscova 1980 doi rame cu carmaci (2+) 4
Munchen 1972 doi rame cu carmaci (2+) 3
Mexico City 1968 patru rame cu carmaci (4+) 7

Palmares competitional

Competitie Proba Loc