Iulian Robert Teodosiu
Scrima

Iulian Robert Teodosiu
Galerie foto
Data nasterii: 30.09.1994
Locul nasterii: Slobozia, Ialomita

Portret

A inceput scrima la varsta de zeceĀ  ani, sub conducerea antrenorului Marin Mihaita, la CSS din Slobozia, urmad un drum asemanator cu cel parcurs cu cinci ani inainte de Alin Badea, concitadinul sau carui mai tarziu avea sa-i devina coleg la lotul national.

In 2008, a plecat la Bucuresti si a devenit component al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.

In 2009, la 15 ani, a fost pe punctul de a renunta, dar locul trei pe care s-a clasat la un campionat national de cadeti si faptul ca antrenorul Marin Crutu l-a introdus in grupa sa de performanta l-au determinat sa continue scrima, la arma sabie.

La finalul lui 2012, a fost seclectionat la lotul national al Romaniei dupa ce trei dintre cei patru membri echipei vicecampioane olimpice de la Londra 2012 s-au retras.

In 2013, la Budapesta, la primele Campionate Mondiale la care a participat, desi initial a mers ca rezerva, a facut parte dinĀ  echipa Romaniei care a cucerit argintul, in semifinala contra Belarus obtinand o victorie importanta care a adus Romania in avantaj.

In sezonul 2013-2014 s-a transferat la CS Dinamo Bucuresti.

In 2016, sub conducerea antrenorului Mihai Covaliu, a cucerit medaliile de bronz in competitiile de sabie pe echipe, din cadrul CE de la Torun (Polonia), alaturi de Tiberiu Dolniceanu şi Alin Badea, si din cadriul CM de la Rio de Janeiro (Brazilia), alaturi de Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea si Ciprian Galatanu.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Mondiale - Rio de Janeiro, Brazilia 2016 sabie echipe 3
Campionatele Europene Torun, Polonia 2016 sabie echipe 3
Jocuri Europene Baku 2015 sabie echipe 2
Jocuri Europene Baku 2015 sabie individual 6