Elizabeta Samara
Tenis de masa

Elizabeta Samara
Galerie foto
Data nasterii: 15.04.1989
Locul nasterii: Constanta

Portret

A inceput sa practice tenisul de masa de la varsta de cinci ani si a devenit una dintre cele mai valoroase jucatoare din Europa.

De patru ori campioana europeana - la simplu, in 2015 la Ekaterinburg, in Rusia, la dublu mixt, in 2012, la Buzau, si in 2011, la Istanbul, in Turcia, si la dublu feminin in 2009, la Stuttgart, in Germania, a ocupat un important loc 5, in 2014, cu echipa Romaniei la Campionatele Mondiale din Japonia.

In mai 2016, datorita pozitiei in clasamentul mondial al federatiei internationale de specialitate (ITTF), si-a asigurat prezenta in competitia de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Dupa ce ITTF a comunicat calificarea Romaniei in competitia olimpica pe echipe, a  fost inclusa in team-ul reprezentativ alaturi de Bernadette Cynthia Szocs si Daniela Dodean Monteiro.

A fost a treia prezenta consecutiva la o editie a JO, dupa Beijing 2008 si Londra 2012.

In 2017, a semnat un contract pe trei ani cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Rio 2016 echipe Tur 1
Rio 2016 simplu
Londra 2012 simplu optimi de finala
Beijing 2008 echipe 7
Beijing 2008 simplu Turul 3

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Budapesta, Ungaria 2016 dublu feminin 3
Campionatele Europene Budapesta, Ungaria 2016 simplu 3
Jocuri Europene Baku 2015 echipe 9
Jocuri Europene Baku 2015 simplu Turul 3
Campionate Europene Ekaterinburg, Rusia 2015 dublu feminin 2
Campionate Europene Ekaterinburg, Rusia 2015 simplu 1
Campionate Europene Buzau, Romania 2012 dublu mixt 1
Campionate Europene Gdansk, Polonia 2011 dublu feminin 2
Campionate Europene Gdansk, Polonia 2011 echipe 2
Campionate Europene Gdansk, Polonia 2011 simplu 5
Campionate Europene Istanbul, Turcia 2011 dublu mixt 1
Campionate Europene Ostrava, Cehia 2010 dublu feminin 3
Campionate Europene Ostrava,Cehia 2010 echipe 2
Campionate Europene Stuttgart, Germania 2009 dublu feminin 1
Campionate Europene Subotica, Serbia 2009 dublu mixt 3
Campionate Europene Sankt Petersburg, Rusia 2008 dublu feminin 3