Daniela Dodean
Tenis de masa

Daniela Dodean
Galerie foto
Data nasterii: 13.01.1988
Locul nasterii: Arad

Portret

Daniela Dodean (Monteiro, dupa casatoria cu jucatorul de tenis de masa portughez Joao  Monteiro) a inceput sa joace tenis de masa de la varsta de 5 ani.

Legitimata la CSM Arad, dar si la diferite echipe din strainatate, in 2014 s-a retras temporar din activitatea sportiva pentru a deveni mama.

In 2012, la Campionatelor Europene de tenis de masa de la Herning (Danemarca) a cucerit titlul in proba de dublu feminin, alaturi de Elizabeta Samara, al doilea sau titlu dupa cel cucerit in 2009, tot la dublu feminin.

A obtinut cinci medalii europene de argint - cu echipa, in 2010, 2011, 2013 si 2015, si una la dublu feminin, in 2011, si una de bronz, cu echipa Romaniei, in 2008.

In mai 2016, datorita pozitiei in clasamentul mondial al federatiei internationale de specialitate (ITTF) si-a asigurat prezenta in competitia de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Dupa ce ITTF a comunicat calificarea Romaniei in competitia olimpica pe echipe, a  fost inclusa in team-ul reprezentativ alaturi de Elizabeta Samara si Bernadette Szocs. Este a treia prezenta consecutiva la o editie a JO, dupa Beijing 2008 si Londra 2012.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Rio 2016 echipe
Rio 2016 simplu
Londra 2012 simplu turul 3
Beijing 2008 echipe 7
Beijing 2008 simplu eliminat tur II

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Budapesta, Ungaria 2016 dublu feminin 3
Campionatele Europene Budapesta, Ungaria 2016 dublu mixt 1
Campionate Europene Gdansk, Polonia 2011 dublu feminin 2
Campionate Europene Gdansk, Polonia 2011 echipe 2
Campionate Europene Ostrava, Cehia 2010 dublu feminin 3
Campionate Europene Ostrava,Cehia 2010 echipe 2
Campionate Europene Stuttgart, Germania 2009 dublu feminin 1
Festivalul Olimpic al Tineretului European Paris 2003 dublu mixt 1
Festivalul Olimpic al Tineretului European Paris 2003 simplu 3