Beatrice Nicoleta Caslaru Coada
Inot

Beatrice Nicoleta Caslaru Coada
Galerie foto
Data nasterii: 27.08.1975
Locul nasterii: Braila

Portret

Beatrice Nicoleta Coada (devenita Caslaru Coada dupa casatoria cu antrenorul de inot Eduard Caslaru) a inceput sa practice inotul la Clubul sportiv Scolar  (devenit ulterior Liceul cu Program Sportiv) din Braila, sub indrumarea antrenoarei Gabriela Stoicescu.

Primele rezultate pe plan international le-a obtinut la Campionatele Europene de juniori.  In 1989, a obtinut medalia de bronz la 200 m liber, iar in 1990, a cucerit doua  medalii de aur la 200 si 400 m mixt si doua de argint la 200 si 800 m liber.

La CE de seniori din 1991, de la Atena, a obtinut patru medalii de argint, la 200 si 400 m mixt, 200 m bras si 400 m liber, iar in 1996, la CE in bazin scurt, de la Rostock, si-a adjudecat medalia de argint la 400 m mixt.

 In 1998, a fost legitimata la CSM Pitesti, iar la CE de la Istanbul din 1999, a cucerit trei medalii de argint, la 200 si 400 m mixt si 200 m bras, si o medalie de bronz la stafeta 4x200 m liber.

In anul 2000, avandu-l antrenor  pe Eduard Caslaru, la CE de la Helsinki, a cucerit trei titluri, la 200 m mixt, 200 m bras si la stafeta 4x200 m liber, o medalie de argint la 400 m mixt si o medalie de bronz la stafeta 4x100 m mixt.

A participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice, la Atlanta, in 1996, la Sydney, in 2000, unde a obtinut medaliile de argint la 200 m mixt si de bronz la 400 m mixt, si la Atena, in 2004.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000, i-a fost conferit Ordinul national „Pentru Merit” in grad de ofiter.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Atena 2004 200 m mixt 8
Atena 2004 400 m mixt 14
Atena 2004 stafeta 4x200 m liber 11
Sydney 2000 200 m mixt 2
Sydney 2000 400 m mixt 3
Sydney 2000 stafeta 4x200 m liber 4
Atlanta 1996 400 m mixt 6

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Madrid, Spania 2004 200 m mixt 3
Campionatele Europene Madrid, Spania 2004 400 m mixt 5
Campionatele Mondiale Barcelona,Spania 2003 200 m bras 10
Campionatele Mondiale Barcelona,Spania 2003 200 m mixt 7
Campionatele Mondiale Barcelona,Spania 2003 400 m mixt 3
Campionatele Mondiale Moscova, Rusia 2002 200 m mixt 5
Campionatele Mondiale Fukuoka, Japonia 2001 200 m bras 6
Campionatele Mondiale Fukuoka, Japonia 2001 200 m mixt 5
Campionatele Mondiale Fukuoka, Japonia 2001 400 m mixt 3
Campionatele Europene Helsinki, Finlanda 2000 200 m bras 1
Campionatele Europene Helsinki, Finlanda 2000 200 m mixt 1
Campionatele Europene Helsinki, Finlanda 2000 4x200 m stafeta liber 1
Campionatele Europene Istanbul, Turcia 1999 200 m bras 2
Campionatele Europene Istanbul, Turcia 1999 200 m mixt 2
Campionatele Europene Istanbul, Turcia 1999 400 m mixt 2
Campionatele Europene Atena, Grecia 1991 100 m liber 2
Campionatele Europene Atena, Grecia 1991 200 m bras 2
Campionatele Europene Atena, Grecia 1991 200 m mixt 2
Campionatele Europene Atena, Grecia 1991 400 m mixt 2