Aurel Vernescu
Kaiac-canoe

Aurel Vernescu
Galerie foto
Data nasterii: 23.01.1939
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

A inceput sa practice kaiacul la 13 ani, la “Tanarul Dinamovist”. Pana in 1960 a fost legitimat la Clubul Dinamo, apoi s-a transferat la Olimpia Bucuresti, pana in 1962, dupa care a revenit la Dinamo, in cariera sa de sportiva cucerind 42 de titluri de campion national.

A participat la patru editii ale Jocurilor Olimpice si tot atatea ale Campionatelor Mondiale si cinci editii ale Campionatelor Europene, cucerind 30 de medalii (13 de aur, 14 de argint si trei de bronz).

Considerat cel mai bun kaiacist roman din toate timpurile, Aurel Vernescu a ocupat locul III in clasamentul mondial alcatuit la nivelul sporturilor nautice.

In 1972 s-a retras din activitatea competitionala devenind antrenor de kaiac, dupa care a ocupat functia de antrenor federal in cadrul forului roman de specialitate.

La varsta de 16 ani i-a fost acordat titlul de Maestru al Sportului, apoi titlurile de Maestru Emerit al Sportului si Antrenor Emerit. In 2000, pentru performantele obtinute de discipolii sai la JO de la Sydney, i-a fost conferita distinctia Crucea nationala “Serviciul credincios” clasa a III-a.

A decedat in decembrie 2008.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Munchen 1972 K4 - 1000 m 2
Mexico City 1968 K2 - 1000 m 6
Tokyo 1964 K1 - 500 m 3
Tokyo 1964 K4 - 1000 m 3
Roma 1960 K4 - 500 m 6

Palmares competitional

Competitie Proba Loc