Adrian Crisan
Tenis de masa

Adrian Crisan
Galerie foto
Data nasterii: 07.05.1980
Locul nasterii: Bistrita / Bistrita-Nasaud

Portret

Are in palmares zece titluri de campion al Romaniei la tenis de masa, la simplu, sapte la dublu masculin si doua la dublu mixt.

A cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene din 2012, prima pentru Romania dupa 52 de ani, iar la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 a ocupat locul 5, cea mai buna clasare in intrecerea olimpica din istoria tenisului de masa romanesc.

A fost component al cluburilor germane FC Bayreuth, SV Pluderhausen, TTF Liebherr Ochsenhausen si Werder Bremen, cucerind titlul de campion al Germaniei in 2004 si 2013 si Cupa Germaniei in 2002, 2003 si 2004.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 s-a calificat gratie pozitiei ocupate in clasamentul mondial.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Rio 2016 simplu
Londra 2012 simplu 5
Beijing 2008 simplu Turul 3
Atena 2004 simplu Turul 3
Sydney 2000 simplu preliminarii

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Jocuri Europene Baku 2015 echipe 9
Campionate Europene Istanbul, Turcia 2011 dublu mixt 5
Campionate Europene Ostrava,Cehia 2010 simplu 5
Campionate Europene Stuttgart, Germania 2009 echipe 3
Campionatele mondiale Guangzhou, China 2008 echipe 8
Campionate Europene Belgrad, Serbia 2007 echipe 3
Campionate Europene Aarhus, Danemarca 2005 echipe 3
Campionatele Mondiale Osaka, Japonia 2001 dublu mixt 9
Campionatele Mondiale Osaka, Japonia 2001 simplu 9
Campionatele Europene de Juniori Topolceani,Slovacia 1997 dublu mixt 1
Campionatele Europene de Juniori Topolceani,Slovacia 1997 simplu 3
Campionatele Europene de Juniori Vilnius, Lituania 1997 simplu 2